Înapoi sus

Împreuna învingem întunericul

Patiseria Tineretului 25 februarie 2016

Pe data de 25 februarie, Club Interact Cișmigiu a organizat evenimentul caritabil „Împreună Învingem Întunericul”.

Evenimentul a constatat într-o expoziție de lucrări de artă concepute de elevi care puteau fi achiziționate prin licitație. Fondurile strânse au fost direcționate exclusiv către Proiectul Oculus prin care 6 liceeni își propun să dezvolte o tehnologie necesară persoanelor cu deficiențe de vedere.

Ce este Proiectul Oculus?

Proiectul Oculus constă în dezvoltarea unei tehnologii prin intermediul căreia oamenii cu deficiențe de vedere pot simți culorile cu ajutorul altor simțuri decât cel al văzului. Acest lucru este realizabil datorită senzorilor de culoare care pot elibera cantități diferite de substanțe odorizante în funcție de procentajul RGB primit de la senzorul de culoare fixat pe deget (pe un inel).

Totodata, aparatura le permite nevăzătorilor să aprecieze distanțele, să se poată deplasa fără alte alternative deja existente (bastonul, câinii ghizi pentru nevăzători) și să se ferească de pericolele deplasării într-un spațiu deschis (mașini care vin în viteză, locuri mult prea aglomerate etc).

Acest proiect se prezintă util comunității oamenilor cu deficiențe de vedere deoarece nu implică niciun fel de intervenție chirurgicală invazivă.

Proiectul este gândit și pus în aplicare de elevi cu vârste între 17-18 ani.